Haukimureke


600 g nahattomia haukifileitä

1 sipuli

0,5 dl korppujauhoja

2 dl kalalientä

1 dl valkoviiniä

1 kanamuna

valkopippuria

hieman suolaa

hienonnettua tilliä


Leikkaa fileet pienemmiksi kuutioiksi ja paloittele sipuli lohkoiksi. Hienonna kala ja sipulit monitoimikoneessa. Lisää sekoittaen muut murekkeen ainekset joukkoon. Kaada seos sopivaan voideltuun vuokaan ja peitä pinta foliolla. Kuumenna uuni n. 200 C:n. Laita vuoka uunipannulle jossa on vettä 0,5 - 2 cm. Kypsennä mureketta 40-60 minuuttia vuoan mallista ja koosta riippuen. Tarkista kypsyys ja anna jäähtyä noin 10-minuuttia mikäli haluat tarjota murekkeen lämpimänä. Kumoa valmis mureke tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla. Esim. katkaravuilla, simpukanlihalla, sitruunanviipaleilla, tiilillä jne. Murekkeen voit tarjota joko lämpimänä tai kylmänä. Mikäli haluat sen tarjoilla kylmänä, jäähdytä mureke nopeasti esim. pakastekaapissa tai -arkussa varoen jäätymistä.

(c) Fishteam J. Nurmi Oy 2004